Založ si blog

3 časté príčiny pomalej tlače

Tlačí Vaša tlačiareň pomalšie než ste zvyknutý? Potrebujete si pripraviť podklady na blížiacu sa poradu, zmluvu pre Vášho zákazníka na uzavretie obchodu?

Spomalenie tlačovej rýchlosti môže byť v obdobných prípadoch nepríjemnou skutočnosťou. Elektronika tlačiarne bohužiaľ nereflektuje na termíny a uzávierky jej majiteľa a nezaujíma ju že zabudol vytlačiť 20 kópií 3 minúty pred začiatkom mítingu. Ak ste príliš často frustrovaný s výkonom Vašej tlačiarne, stále to nie je dôvod na jej vyradenie. Je zopár možných príčin prečo sa to deje, prečo je Vaša tlačiareň spomalená. Uvedieme si 3 typické, často sa opakujúce dôvody, no prekvapujúco ľahko odstrániteľné.

 

  1. Tlačíte obojstranne?

Obojstranná tlač dokumentov a obrázkov je síce veľkým príspevkom pri šetrení papiera, ale hrozným pri šetrení času. Tlačiarne s opciou obojstrannej tlače v sebe obsahujú mechanizmus nazývaný „automatický duplex“. Ten umožňuje tlačiarni prehodiť predchádzajúci hárok papiera na dotlač druhej strany, ale je to oblasť, ktorá výrazne spomaľuje tlač dokumentov. Ak ste v časovej tiesni, mohlo by byť prezieravejšie zvoliť len jednostrannú tlač a duplexu dať prestávku.

 

 

  1. Používajte Draft Mode / Econo Mode

Draft Mód je vynikajúcou pomôckou pre zrýchlenie tlače a šetrenie atramentu a tonera. Väčšina tlačiarní túto funkciu ponúka. Tlač v tomto móde prebieha s použitím menšej dávky atramentu / tonera, výsledný produkt je teda trošku svetlejší, no ekonomickejší a rýchlejší.

 

 

  1. Wi-Fi interferencia

Ak máte tlačiareň pripojenú k Vášmu zariadeniu bezdrôtovo, cez Wi-Fi pripojenie, je šanca že spomalenie tlače je zapríčinené práve rušením bezdrôtového signálu. Vzdialenosť tlačiarne od zariadenia, objekty nachádzajúce sa medzi nimi, prítomnosť ďalších zariadení v blízkosti, ktoré používajú tu istú šírku pásma; to všetko sú faktory vplývajúce na kvalitu signálu a tým aj na rýchlosť tlače. Je to podobné ako keby ste sa snažili zapnúť TV diaľkovým ovládačom, ale v ceste sa nachádza nejaká prekážka, výsledkom je že ovládač sa nespojí s TV, obdobné je to pri Wi-Fi spojení tlačiareň – PC.

 

Ak ste sa už pokúsili zamerať na riešenie spomenutých 3 častých príčin spomalenej tlače a stále sa Vám nepošťastilo zrýchliť tlač dokumentov, pravdepodobne predsa len niečo nie je v poriadku s Vašou tlačiarňou. Neaktuálne ovládače, mechanické poškodenia, zlomené diely, zanesené atramentové dýzy, aj toto všetko môže negatívne ovplyvniť rýchlosť tlače, no nie sú to až tak bežné príčiny. Odporúčame Vám preto venovať pozornosť aj pravidelnej údržbe Vašich tlačiarní, domácich, aj kancelárskych, ktorá by mala byť vykonaná odborne, v špecializovaných servisných strediskách. Nech Vás nižšia kvalita a rýchlosť tlače neobmedzujú vo Vašej práci.

 

PrintMaster.sk

5 najpopulárnejších techník pre tlač vizitiek

23.10.2018

Uvažujete o nových vizitkách, ale neviete si vybrať z množstva ponúkaných alternatív? Radi by sme Vám uľahčili proces výberu a predstavili 5 najčastejšie používaných techník výroby vizitiek. Váš návrh sa tak môže lepšie prispôsobiť Vášmu obchodnému štýlu a stále vyzerať vysoko profesionálne. Laserové vyrezávanie Táto technika sa v [...]

Print Marketing je stále živý

12.10.2018

Print Marketing v digitálnom veku V súčasnosti už viete nájsť všetko online. Časopisy, noviny, dokonca aj knihy, všetko prechádza do digitálnej podoby. Ako je potom možné, že je print-marketing stále živý? Obzvlášť keď predstavitelia marketingového odvetvia hlásajú „print je mŕtvy“. Napriek tomu je ale evidentné že tlač si drží svoje pozície aj v [...]

Ako eliminovať zasekávania papiera počas tlače

03.10.2018

Jeden s klasických bolehlavov súvisiacich s tlačením papiera je jeho občasné zasekávanie sa. Papier počas procesu tlačenia prechádza sústavou valcov, túto trajektóriu pohybu nazývame jednoducho dráha papiera. Používaním tlačiarne dochádza k opotrebovaniu jednotlivých dielov, vnútornému znečisteniu od pôsobenia šmykových napätí, znečisteniu z exteriéru [...]

koláž, fotky, mReportér

Známe kúpeľné mesto je pýchou Slovenska, ale aj ikonický vodopád, pri ktorom nakrúcali seriál, ktorý milujú milióny ľudí

27.04.2024 05:00

Toto sú najlepšie videá týždňa, ktoré zachytili naši mReportéri.

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

printmaster

Autorizovaný servis tlačiarní, predajca tonerov. Košice.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 28
Celková čítanosť: 120260x
Priemerná čítanosť článkov: 4295x

Autor blogu

Kategórie