Založ si blog

Ako eliminovať zasekávania papiera počas tlače

 

Jeden s klasických bolehlavov súvisiacich s tlačením papiera je jeho občasné zasekávanie sa. Papier počas procesu tlačenia prechádza sústavou valcov, túto trajektóriu pohybu nazývame jednoducho dráha papiera. Používaním tlačiarne dochádza k opotrebovaniu jednotlivých dielov, vnútornému znečisteniu od pôsobenia šmykových napätí, znečisteniu z exteriéru apod.

Výrobcovia tlačiarní odporúčajú používanie originálneho tlačového papiera argumentujúc znížením  frekvencie zasekávania papiera počas tlače. Ak napriek tomu dochádza k častému zasekávaniu papiera v jednej a tej istej pozícii dráhy papiera, je potrebné danú oblasť vyčistiť od možných zvyškov papiera, odtrhnutých, alebo nalepených. Snažte sa odstrániť zaseknutý papier opatrne, bez prudkého ťahania, najlepšie v celku, nepotrhať ho a ideálne ho vyťahovať v jeho prirodzenom smere pohybu, v smere tlače. Aj najmenší kúsoček papiera, ktorý ostane v tlačiarni, môže následne zapríčiniť zasekávanie hárkov.

 

Čo zapríčiňuje zaseknutie papiera:

  • Používanie nepodporovaného tlačového papiera
  • Výber nesprávneho typu papiera
  • Používanie poškodeného papiera
  • Nesprávne vkladanie papiera
  • Preplnenie zásobníka papiera
  • Nesprávne nastavenie vodiacich líšt papiera
  • Špina, nečistoty, papierové zvyšky v dráhe papiera

 

Väčšina prípadov zaseknutého papiera môžete preventívne predísť dodržiavaním nasledujúcich jednoduchých pokynov:

  • Používajte podporovaný papier, výrobcom odporučený
  • Po naplnení zásobníka papiera zvoľte na kontrolnom panely správny typ a veľkosť formátu papiera
  • Ak tlačíte z počítača, zvoľte správny typ a formát papiera v ovládači tlače
  • Vyhnite sa používaniu papiera, ktorý je pokrčený, skrútený, zvráskavený, vlhký, natrhnutý, alebo poskladaný
  • Do zásobníka papiera nevkladajte naraz viac ako jeden typ, formát, alebo gramáž papiera
  • Pred vložením papiera do zásobníka „prelistujte“ celý balík papiera na oboch jeho stranách, pre prípad ak sú hárky elektrostaticky zlepené, poprehýbajte ho, zarovnajte a tak vložte do zásobníka
  • Pri plnení zásobníka nezabudnite odsledovať „mierku“ maximálneho objemu naplneného papiera; nepreplňujte zásobník
  • Po vložení papiera do zásobníka nastavte vodiace lišty. Vodítka, ktoré nie sú správne nastavené môžu byť príčinou nižšej kvality tlače, chyby podávania, vyoseného výtlačku a poškodenia tlačiarne.
  • Skladujte papier v suchých priestoroch
  • Ak sa papier zasekáva príliš často v jednej pozícii, vyčistite príslušnú oblasť dráhy papiera

 

Ak máte pretrvávajúce problémy so zasekávaním papiera, alebo s akýmkoľvek iným problémom súvisiacim s kvalitou tlače, alebo s tlačiarňou ako takou, neváhajte a kontaktujte nášho servisného technika.

 

PrintMaster

5 najpopulárnejších techník pre tlač vizitiek

23.10.2018

Uvažujete o nových vizitkách, ale neviete si vybrať z množstva ponúkaných alternatív? Radi by sme Vám uľahčili proces výberu a predstavili 5 najčastejšie používaných techník výroby vizitiek. Váš návrh sa tak môže lepšie prispôsobiť Vášmu obchodnému štýlu a stále vyzerať vysoko profesionálne. Laserové vyrezávanie Táto technika sa v [...]

Print Marketing je stále živý

12.10.2018

Print Marketing v digitálnom veku V súčasnosti už viete nájsť všetko online. Časopisy, noviny, dokonca aj knihy, všetko prechádza do digitálnej podoby. Ako je potom možné, že je print-marketing stále živý? Obzvlášť keď predstavitelia marketingového odvetvia hlásajú „print je mŕtvy“. Napriek tomu je ale evidentné že tlač si drží svoje pozície aj v [...]

Výber tlačiarne pre domáce použitie

21.09.2018

Vhodným výberom tlačiarne pre Vašu domácnosť ušetríte nie len fúru peňazí, ale aj času. V závislosti na užívateľských vlastnostiach, ktoré od tlačiarne očakávate; máte k dispozícii na výber z množstva alternatív. Potrebujete ju na rekreačné využitie, pracovné, alebo oboje? Pre školské požiadavky Vašich detí, alebo si nosíte prácu domov, prípadne [...]

Rafah

Abbás: Útoku na Rafah môžu zabrániť len Spojené štáty

28.04.2024 13:30

Plánovanej pozemnej operácii izraelskej armády v Rafahu na juhu Pásma Gazy môžu zabrániť iba Spojené štáty, uviedol Mahmúd Abbás.

Rusko, Deň víťazstva

Poľský minister: Západ má na výber, či porazí Rusko na Ukrajine alebo na poľských hraniciach

28.04.2024 12:48

Sikorski tvrdí, že keby Putin vyhral, bol by ako Hitler. Zmocnil by sa priemyslu a Ukrajincov by poslal bojovať ďalej na západ.

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Polícia odstránila propalestínske tábory na troch amerických univerzitách

28.04.2024 10:58

Polícia v sobotu zadržala takmer 200 ľudí na troch amerických univerzitách, kde sa konali protesty proti vojenskej operácii Izraela v Pásme Gazy.

Joe Biden, kampaň 2024

Biden vtipkoval na Trumpov účet, exprezident mu adresoval štipľavú poznámku

28.04.2024 09:57

Americký prezident Joe Biden na sobotňajšej večeri organizovanej združením spravodajcov v Bielom dome vtipkoval na adresu Donalda Trumpa.

printmaster

Autorizovaný servis tlačiarní, predajca tonerov. Košice.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 28
Celková čítanosť: 120342x
Priemerná čítanosť článkov: 4298x

Autor blogu

Kategórie