Prečo vypnúť automatické aktualizácie tlačiarne?

17. augusta 2018, printmaster, Nezaradené

Prečo tlačiareň aktualizuje softvér?

 

Väčšina výrobcov tlačiarní svojim užívateľom pravidelne poskytuje automatické aktualizácie softvéru pre väčšinu modelov tlačiarní. Tieto aktualizácie sa do zariadení inštalujú často bez povedomia užívateľov.

Benefit vyplývajúci z týchto aktualizácií je pre koncového užívateľa veľmi otázny. Ich hlavným dôvodom je „boj“ výrobcov tlačiarní proti používaniu náhradných alternatívnych tonerových náplní. Softvér inštalovanej aktualizácie znemožní tlačiarni rozpoznať kompatibilnú kazetu. Tá sa v niektorých prípadoch môže stať pre Vaše zariadenie nepoužiteľnou.

Po uplynutí záručnej doby tlačiarne môžu takéto praktiky výrobcov vyvolávať oprávnené otázniky. Je to ako keby ste boli na Vašom staršom aute povinný používať len výrobcom definovaný motorový olej, predávaný za trojnásobné ceny bežných olejov, pretože sa výrobca rozhodol na diaľku aktualizovať Vašu riadiacu jednotku a konkurenčný olej by hodil auto do núdzového režimu. Síce asi ťažko realizovateľný prípad, no v princípe to isté.

Preto ak sa zákazníci rozhodnú používať kompatibilné tonerové kazety, čo je z ekonomického hľadiska logická voľba, odporúčame im zvážiť vypnutie automatických aktualizácií softvéru zariadení.

 

 Vypnutie auto aktualizácií pre Windows 7.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Od tejto zmeny v nastaveniach nebudete mať žiadne problémy s inštaláciami aktualizácií o ktorých ani neviete. Ušetrí Vám to mnoho zbytočných starostí, aj financií, obzvlášť ak používate kompatibilné tonerové kazety.

 

PrintMaster.sk