Odložená tlač môže vyliečiť jeden bolehlav

22. júna 2018, printmaster, Nezaradené

Máte v pláne tlačiť väčší objem dokumentov? Chcete sa vyhnúť podráždeným pohľadom kolegov, že ste zablokovali spoločnú tlačiareň kvôli tlači 800ks papiera? Existuje na to jednoduché riešenie, „delay printing“, čiže posunúť začiatok tlače na vami zvolenú dobu, keď tlačiareň nie je veľmi okupovaná vašimi kolegami a nikomu jej dlhodobejšie zaťaženie nebude vadiť. Vďaka tejto opcii si môžete jednoducho nastaviť presný čas spustenia operácie.

 

Ako to funguje?

Jednoducho si otvoríte dokument určený na tlač a zadáte príkaz na tlač. Zvolíte „Properties“ /Vlastnosti tlačiarne/. V sekcii „Job Type“ zvolíte „Delay Print“. V novom okne máte výzvu na nastavenie „Time to Print“, zvoľte vami požadovaný čas začiatku tlače. Uložte nastavenie, tlač dokumentu sa spustí vo zvolený čas.

 

Obr.: Vložený screen je len orientačný, skutočné rozhranie nastavenia závisí od typu OS, ktorý používate. (zdroj: https://www.xerox.com)

 

Po nastavení tlače je dôležité uistiť sa, že zásobník papiera v tlačiarni ho bude mať dostatok pre vaše potreby, v opačnom prípade je celá operácia zbytočná.

Ďalšou výhodou odloženej tlače je to, že vaša fyzická prítomnosť nie je nevyhnutná. Môžete sa venovať ľubovoľným aktivitám, pozerať futbal, venčiť psa, tlač prebieha nezávisle na vašej aktuálnej pozícii, či vykonávanej činnosti. Bez čakania a bez obmedzovania kolegov.

 

PrintMaster.sk

 

Zdroj: https://www.xerox.com