Najčastejšie problémy s tonermi a cartridgmi II

12. mája 2018, printmaster, Nezaradené

Pokračovanie z minula …

 

6. Nedetekovaná úroveň atramentu – tento problém je častý pri Brother atramentkách, pri inštalácii nového cartridgu. Buď bol cartridge nainštalovaný príliš rýchlo, alebo bol poškodený. Vyhnúť sa tomu pri Brotheroch znamená inštalovať cartridge len ak ste k tomu vyslovene nabádaný tlačiarňou. Taktiež nikdy neinštalujte atramentový cartridge na žiadnom type tlačiarne ak je tlačiareň vypnutá. Ak vaša tlačiareň nie je schopná rozpoznať úroveň atramentu, opäť jej pomôže ak ju vypnete a odpojíte zo siete aspoň na 20 minút, kým sa neresetuje pamäť. Niektoré Brothere majú opciu na manuálne resetovanie úrovne atramentu.

 

7. Vytekanie atramentu z cartridgu, alebo tlačiarne – problém častý u lacných, zle skonštruovaných kompatibilných cartridgov. Sú tam prítomné rôzne netesnosti a únik je hneď na svete. Riešením je len kúpa komponentov z overených zdrojov.

 

8. Vertikálne šmuhy na výtlačku – problém u laserových tonerov, ak je optický valec u, alebo v (záleží od typu konštrukcie) tonerovej kazete poškrabaný. Príčin môže byť mnoho, optický valec je citlivý na „sterilné“ zaobchádzanie, preto sa tento problém stáva aj u renovovaných tonerových kazetách. Riešenie je výmena celého tonera, alebo ak to konštrukcia dovoľuje a je dostupnosť náhradného dielu, tak len optického valca.

Obr.: Opotrebenie optického valca na tlačiarni Kyocera Taskalfa

9. Vertikálne šmuhy na okraji strany – ak sa vyskytujú šmuhy na okraji papiera (väčšinou na pravej strane) po tlači niekoľkých tisícov výtlačkov, problémom môže byť opotrebovanie optického valca, šmuha sa bude rozširovať, je potrebné vymeniť valec, resp. tonerovú kazetu. Druhou príčinou môže byť vadná zapekacia pec, vtedy je cestou jej repas, dá sa to relatívne lacno zabezpečiť ak máte schopného servisáka. Ak nie, tak asi Vám ostáva len kúpa novej tlačiarne, keďže cena nového dielu – zapekacia pec, sa môže blížiť k cene novej tlačiarne.

 

10. Sivé pozadie – problém laseroviek, pravdepodobne sa v tomto prípade jedná o indikáciu opotrebovania nanášacieho valca v tonery, potrebná výmena tonera. Pred týmto zásahom môžete pre istou na tlačiarni ešte vyskúšať znížiť nastavenie hustoty tlače, alebo niekedy pomôže použiť ľahší papier. Ak nie, vymeňte toner.

Obr.: Inštalácia nanášacieho valca v tlačiarni HP LaserJet 4050.

PrintMaster

https://printmaster.sk

 

Zdroj:

https://support.hp.com

https://help.brother-usa.com

http://support.brother.com

https://epson.com/printers

https://www.inkhub.com.au

http://www.printertechs.com

http://inkjet411.com

http://printertechsupportnumbers.com