Založ si blog

5 najpopulárnejších techník pre tlač vizitiek

 

Uvažujete o nových vizitkách, ale neviete si vybrať z množstva ponúkaných alternatív? Radi by sme Vám uľahčili proces výberu a predstavili 5 najčastejšie používaných techník výroby vizitiek. Váš návrh sa tak môže lepšie prispôsobiť Vášmu obchodnému štýlu a stále vyzerať vysoko profesionálne.

 

  1. Laserové vyrezávanie 

Táto technika sa v súčasnosti teší veľkej popularite. Ak si chcete byť istý, že Vaše vizitky budú vyčnievať nad štandardom, laserové vyrezávanie je tou správnou technikou. Je to proces tlače, pri ktorom je materiál podľa predlohy vyrezávaný skrz jeho celú hrúbku pomocou laseru. Je to mimoriadny spôsob ako vyrobiť nezabudnuteľnú vizitku a zapôsobiť na jej príjemcov, zákazníkov, dodávateľov a iných obchodných partnerov.

 

Obr.: Laserovo vyrezávaná vizitka /zdroj: http://lydra.com.au/

 

  1. Embossovanie / Debossovanie

Technika reliéfnej tlače – Embossovanie / Debossovanie sa stala hitom v priebehu posledných pár rokov. Princípom tejto techniky je otlačenie nahriatej reliéfnej predlohy na papier. Výsledný 3D efekt výtlačku je buď konvexný, alebo konkávny, podľa toho či je predloha vtlačovaná z prednej „čítacej“ strany vizitky, alebo zo zadnej za použitia dvoch foriem do ktorých sa papier „zasendvičuje“.  Pri tomto procese nie je potrebná žiadna fólia, ani atrament, alebo toner. Vaši obchodní partneri si Vašu firmu zapamätajú aj mimo vizuálnu stránky vizitky, len dotykovým vnemom.

 

Obr.: Technika reliéfnej tlače – Embossovanie / Debossovanie /zdroj: https://www.precisecontinental.com/

 

  1. UV vytvrdená glazúra

Je to bežná, rozšírená technika tlače vizitiek, ktorá umožňuje zachovať istú dizajnovú jednoduchosť, no zároveň stále aj vyniknúť. Pointou je vytvoriť kontrast medzi papierovým podkladom a žiarivosťou a čulosťou glazúry, zároveň aj jemný 3D efekt. UV glazúra je aplikovaná po tom, čo je požadovaný dizajn predlohy vytlačený bežným spôsobom na vizitku /napr. text alebo logo/. Tlačiareň následne lokalizuje presnú pozíciu pre glazúru a aplikuje ju. Finálnou operáciou je vytvrdenie glazúry pôsobením UV žiarenia. Výsledkom je jednoduchý, ale unikátny dizajn.

 

Obr.: UV vytvrdená glazúra /zdroj: https://www.stuprint.com/

 

  1. Fóliovanie

Fóliovanie je ďalšou typickou komerčnou formou tlače. Kolorovaná alebo metalická fólia je pomocou formy, ktorá určuje tvar výslednej predlohy zatlačená na papierový podklad a tepelne prilepená. Vizitkám dáva tento štýl tlače istú jedinečnosť.

 

Obr.: Fóliovaná vizitka /zdroj: http://www.giprinting.co.uk/

 

  1. Laminovanie

Laminovanie je aplikovanie ochrannej plastovej vrstvy na papierový podklad. Vizitkám zvyšuje odolnosť voči mechanickému a UV poškodeniu, taktiež voči vlhkosti. Výsledným efektom je žiarivý a lesklý povrch.

 

Obr.: Laminovaná vizitka /zdroj: http://www.designbolts.com/

 

Akúkoľvek techniku si v konečnom dôsledku zvolíte, ani s jednou z nich určíte nešliapnete vedľa.

 

PrintMaster

Print Marketing je stále živý

12.10.2018

Print Marketing v digitálnom veku V súčasnosti už viete nájsť všetko online. Časopisy, noviny, dokonca aj knihy, všetko prechádza do digitálnej podoby. Ako je potom možné, že je print-marketing stále živý? Obzvlášť keď predstavitelia marketingového odvetvia hlásajú „print je mŕtvy“. Napriek tomu je ale evidentné že tlač si drží svoje pozície aj v [...]

Ako eliminovať zasekávania papiera počas tlače

03.10.2018

Jeden s klasických bolehlavov súvisiacich s tlačením papiera je jeho občasné zasekávanie sa. Papier počas procesu tlačenia prechádza sústavou valcov, túto trajektóriu pohybu nazývame jednoducho dráha papiera. Používaním tlačiarne dochádza k opotrebovaniu jednotlivých dielov, vnútornému znečisteniu od pôsobenia šmykových napätí, znečisteniu z exteriéru [...]

Výber tlačiarne pre domáce použitie

21.09.2018

Vhodným výberom tlačiarne pre Vašu domácnosť ušetríte nie len fúru peňazí, ale aj času. V závislosti na užívateľských vlastnostiach, ktoré od tlačiarne očakávate; máte k dispozícii na výber z množstva alternatív. Potrebujete ju na rekreačné využitie, pracovné, alebo oboje? Pre školské požiadavky Vašich detí, alebo si nosíte prácu domov, prípadne [...]

Krádeže áut USA - 2016

Zo závodu ukradli a predali súčiastky za trištvrte milióna eur, polícia obvinila šesť páchateľov

20.04.2024 15:18

V prípade preukázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov.

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Peter Pellegrini

Ctite si zmluvu, odkázal Dankovi Raši: Problémom je, že sa vidí ako nástupca Pellegriniho. Majerský počul hlasy o konci Dolinkovej

20.04.2024 13:07, aktualizované: 15:06

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

printmaster

Autorizovaný servis tlačiarní, predajca tonerov. Košice.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 28
Celková čítanosť: 119957x
Priemerná čítanosť článkov: 4284x

Autor blogu

Kategórie