Založ si blog

Výber tlačiarne pre domáce použitie

 

Vhodným výberom tlačiarne pre Vašu domácnosť ušetríte nie len fúru peňazí, ale aj času. V závislosti na užívateľských vlastnostiach, ktoré od tlačiarne očakávate; máte k dispozícii na výber z množstva alternatív. Potrebujete ju na rekreačné využitie, pracovné, alebo oboje? Pre školské požiadavky Vašich detí, alebo si nosíte prácu domov, prípadne pracujete z domu? V každom prípade máte veľa možností na kúpu lacnej a efektívnej tlačiarne so solídnou kvalitou tlače.

 

 

Pred samotnou kúpou novej tlačiarne si treba definovať Vaše potreba a očakávania. Čo by mala byť schopná robiť a bez ktorých funkcií sa viete obísť. Tu je zopár rozhodovacích otázok, ktoré by ste si mali položiť pred definitívnym uskutočnením nákupu nového zariadenia:

 

Laserovka alebo atramentka?

Dva najvhodnejšie typy tlačiarní pre domáce použitie sú laserovka a atramentka. Výber z týchto dvoch možností sa môže zdať byť nepodstatným detailom. No je veľmi podstatný vzhľadom k frekvencii používania tlačiarne. Laserová a atramentová tlač sa navzájom z princípu výrazne líšia. Vo všeobecnosti platí, že pri občasnom používaní je vhodnejšou voľbou kúpa laserovky, tonerový prach za optimálnych podmienok nepodlieha tak rýchlo degradácii a pri nepravidelnom používaní alebo po dlhodobejšej odstávke sa vie okamžite zaradiť do prevádzky. Atrament po dlhšej odstávke môže zaschnúť a zapríčiniť upchatie nanášacích trysiek.

Rýchlosť tlače je vyššia u laseroviek. Nadobúdajúce ceny zariadení sú už viac-menej obdobné. Ceny náhradných náplní sú nižšie pri atramentkách.

 

Obojstranná tlač?

Potrebujete opciu obojstrannej tlače? V ponuke výrobcov je množstvo modelov s funkciou tlače na obe strany papiera. Obojstranná tlač Vám zabezpečí správne napolohovanie listu papiera pre tlač druhej strany a výrazne obmedzí spotrebu papiera, je teda ekonomicky a enviromentálne vítanou voľbou.

 

Scanner?

Ak očakávate využitie tlačiarne aj pre pracovné účely, podpisovanie a razítkovanie dokumentov, faktúr a ich následného odosielania emailom bude scanner nenahraditeľnou funkciou. Scanner je bežnou súčasťou multifunkčných tlačiarní, na výber budete mať široké spektrum možností.

 

Cena náhradných náplní?

Akokoľvek sa už vo finále rozhodnete, skúste si ešte pre istotu pozrieť cenu náhradných náplní, tonerových kaziet a atramentových cartridgov pre daný model zariadenia. Cena v závislosti od jednotlivých značiek / modelov výrazne variuje, tak aby sa Vám prevádzka tlačiarne zbytočne nepredražila.

 

PrintMaster

5 najpopulárnejších techník pre tlač vizitiek

23.10.2018

Uvažujete o nových vizitkách, ale neviete si vybrať z množstva ponúkaných alternatív? Radi by sme Vám uľahčili proces výberu a predstavili 5 najčastejšie používaných techník výroby vizitiek. Váš návrh sa tak môže lepšie prispôsobiť Vášmu obchodnému štýlu a stále vyzerať vysoko profesionálne. Laserové vyrezávanie Táto technika sa v [...]

Print Marketing je stále živý

12.10.2018

Print Marketing v digitálnom veku V súčasnosti už viete nájsť všetko online. Časopisy, noviny, dokonca aj knihy, všetko prechádza do digitálnej podoby. Ako je potom možné, že je print-marketing stále živý? Obzvlášť keď predstavitelia marketingového odvetvia hlásajú „print je mŕtvy“. Napriek tomu je ale evidentné že tlač si drží svoje pozície aj v [...]

Ako eliminovať zasekávania papiera počas tlače

03.10.2018

Jeden s klasických bolehlavov súvisiacich s tlačením papiera je jeho občasné zasekávanie sa. Papier počas procesu tlačenia prechádza sústavou valcov, túto trajektóriu pohybu nazývame jednoducho dráha papiera. Používaním tlačiarne dochádza k opotrebovaniu jednotlivých dielov, vnútornému znečisteniu od pôsobenia šmykových napätí, znečisteniu z exteriéru [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

printmaster

Autorizovaný servis tlačiarní, predajca tonerov. Košice.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 28
Celková čítanosť: 119932x
Priemerná čítanosť článkov: 4283x

Autor blogu

Kategórie