Založ si blog

Prečo vypnúť automatické aktualizácie tlačiarne?

Prečo tlačiareň aktualizuje softvér?

 

Väčšina výrobcov tlačiarní svojim užívateľom pravidelne poskytuje automatické aktualizácie softvéru pre väčšinu modelov tlačiarní. Tieto aktualizácie sa do zariadení inštalujú často bez povedomia užívateľov.

Benefit vyplývajúci z týchto aktualizácií je pre koncového užívateľa veľmi otázny. Ich hlavným dôvodom je „boj“ výrobcov tlačiarní proti používaniu náhradných alternatívnych tonerových náplní. Softvér inštalovanej aktualizácie znemožní tlačiarni rozpoznať kompatibilnú kazetu. Tá sa v niektorých prípadoch môže stať pre Vaše zariadenie nepoužiteľnou.

Po uplynutí záručnej doby tlačiarne môžu takéto praktiky výrobcov vyvolávať oprávnené otázniky. Je to ako keby ste boli na Vašom staršom aute povinný používať len výrobcom definovaný motorový olej, predávaný za trojnásobné ceny bežných olejov, pretože sa výrobca rozhodol na diaľku aktualizovať Vašu riadiacu jednotku a konkurenčný olej by hodil auto do núdzového režimu. Síce asi ťažko realizovateľný prípad, no v princípe to isté.

Preto ak sa zákazníci rozhodnú používať kompatibilné tonerové kazety, čo je z ekonomického hľadiska logická voľba, odporúčame im zvážiť vypnutie automatických aktualizácií softvéru zariadení.

 

 Vypnutie auto aktualizácií pre Windows 7.

 

  • Rozkliknite „Štart Menu“ vľavo dole; vyberte si možnosť „Ovládací panel

 

 

  • V úpravách nastavenia počítača, v sekcii „Hardvér a zvuk“ rozkliknite „Zobraziť zariadenia a tlačiarne

 

 

  • Keď sa dostanete do panelu „Zariadení“, uvidíte ikonku vášho počítača s jeho názvom. Pravým tlačidlom myši kliknite na túto ikonu, rozbalia sa Vám možnosti, kde si zvolíte „Nastavenie inštalácie zariadenia

 

 

  • Ďalšie okno, ktoré sa Vám zobrazí, sa Vás opýta či chcete aby Windows automaticky preberal a inštaloval softvérové aktualizácie pre Vaše zariadenia. V tomto bode by ste mali zvoliť „Nie, chcem vybrať ďalšiu akciu“. Táto voľba Vám prinesie ďalšie pod-možnosti, kde finálne zakážete Windowsu, aby inštaloval nové ovládače na Vaše zariadenia. Kliknete na možnosť „Nikdy neinštalovať softvér ovládačov z lokality Windows Update“. Rozhodnutie potvrdíte „Uložením zmien“.

 

 

Od tejto zmeny v nastaveniach nebudete mať žiadne problémy s inštaláciami aktualizácií o ktorých ani neviete. Ušetrí Vám to mnoho zbytočných starostí, aj financií, obzvlášť ak používate kompatibilné tonerové kazety.

 

PrintMaster.sk

5 najpopulárnejších techník pre tlač vizitiek

23.10.2018

Uvažujete o nových vizitkách, ale neviete si vybrať z množstva ponúkaných alternatív? Radi by sme Vám uľahčili proces výberu a predstavili 5 najčastejšie používaných techník výroby vizitiek. Váš návrh sa tak môže lepšie prispôsobiť Vášmu obchodnému štýlu a stále vyzerať vysoko profesionálne. Laserové vyrezávanie Táto technika sa v [...]

Print Marketing je stále živý

12.10.2018

Print Marketing v digitálnom veku V súčasnosti už viete nájsť všetko online. Časopisy, noviny, dokonca aj knihy, všetko prechádza do digitálnej podoby. Ako je potom možné, že je print-marketing stále živý? Obzvlášť keď predstavitelia marketingového odvetvia hlásajú „print je mŕtvy“. Napriek tomu je ale evidentné že tlač si drží svoje pozície aj v [...]

Ako eliminovať zasekávania papiera počas tlače

03.10.2018

Jeden s klasických bolehlavov súvisiacich s tlačením papiera je jeho občasné zasekávanie sa. Papier počas procesu tlačenia prechádza sústavou valcov, túto trajektóriu pohybu nazývame jednoducho dráha papiera. Používaním tlačiarne dochádza k opotrebovaniu jednotlivých dielov, vnútornému znečisteniu od pôsobenia šmykových napätí, znečisteniu z exteriéru [...]

Thunbergová

Švédska prokuratúra obvinila Gretu Thunbergovú z občianskej neposlušnosti

23.04.2024 19:35

Súdy v minulosti už dvakrát uložili celosvetovo známej aktivistke pokutu za občiansku neposlušnosť na klimatických protestoch.

R1 BB - Slovenská Ľupča, kameň, poklepanie

Odštartovali výstavbu dôležitej cesty na R1. Šoféri sa však na tri roky musia obrniť trpezlivosťou

23.04.2024 18:52

Preťažený úsek, na ktorom pomerne často dochádzalo aj k nehodám, sa konečne skvalitní. Nová štvorprúdová rýchlostná cesta by mala byť hotová do dva a pol roka.

Eurovoľby / Štrasburg / Európsky parlamentu /

Prieskum: Vo voľbách do europarlamentu by uspeli najviac PS, Smer a Hlas

23.04.2024 18:46

Do Európskeho parlamentu by sa nedostali SNS, Slovensko, Za ľudí ani Demokrati.

hazard, hracie automaty, vyherne automaty

Poslanci schválili úplný zákaz pôsobenia herní a kasín na území Banskej Bystrice

23.04.2024 18:38

Mestskí poslanci posledných viac ako desať rokov pravidelne diskutovali o regulácii hazardných hier, ale nikdy ich úplne nezakázali.

printmaster

Autorizovaný servis tlačiarní, predajca tonerov. Košice.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 28
Celková čítanosť: 120087x
Priemerná čítanosť článkov: 4289x

Autor blogu

Kategórie