Založ si blog

9 skvelých tipov ako dostať z Vašej tlačiarne viac

Zakúpili ste si novú tlačiareň? Máte ju rozbalenú, zapojenú a skúšate prvú testovaciu tlač? Je to ako keď si kúpite nové auto, Vaša tlačiareň má nejaký odhadovaný výstup, počet výtlačkov na jeden cartridge. Ako si byť istý že tlačiareň prevádzkujete za optimálnych podmienok?

S týmito užitočnými radami Vám pomôžeme dostať z Vašej tlačiarne viac a v dlhodobom horizonte aj ušetriť nejaké prevádzkové náklady.

 

Používať originálne, či kompatibilné tonery?

Jednoznačne odporúčame kompatibilné tonery, ale z overených zdrojov, cenové zvýhodnenie voči originálom je impozantné, niekedy viac ako 70%né.

 

Používajte „draft mode“

Používajte „draft mode“ pre rýchlu tlač pomocných dokumentov, pre Vaše osobné účely, samozrejme nie pre potreby Vašich zákazníkov. Budete tlačiť s menším množstvom atramentu a tonera, tento ekonomický mód predĺži životnosť Vášho tonera a zmenší pravdepodobnosť, že Vám dôjde toner práve počas tlače nejakých skutočne dôležitých dokumentov.

 

Ignorujte upozornenia o nízkom stave náplne

Upozornenie o nízkom stave náplne je len pripomienka na zakúpenie nového cartridgu, ak náhodou nemáte zásobu nových. Nie je dôvod na jeho okamžitú výmenu. Stačí vizuálne sledovať kvalitu tlače, ktorá nám najlepšie napovie kedy je ten správny čas výmeny kazety.

 

Tlačte len keď to je dôležité

Áno, poviete si že je to zrejme snáď každému, pripomienky na uvážené používanie tlačiarne sú snáď v každom treťom mailovom podpise. No napriek tomu množstvo ľudí tlačí dokumenty, aj keď to nie je potrebné. Napr. nejaký obrázok, kreslený vtip, ktorý si vytlačíme len kvôli jedno-rázovému  krátkemu pobaveniu, vzhľadom na veľkú plochu pokrytia papiera farbou, nie je vplyv na spotrebu tonera zanedbateľný.

 

Skúška tlače

Ako pri predchádzajúcom bode, uistite sa že dokument je na tlač pripravený aj po formátovej stránke. Skontrolujte si ho aj pomocou „náhľadu tlače“.

 

Zmeňte nastavený font písma

Málo známy fakt – rôzne typy fontov majú rozličný efekt na množstvo použitého tonera pri tlači textu. Čiže zmenou nastaveného fontu môžete znížiť spotrebu náplne. Začať šetriť môžete okamžite, stačí jednoduchá zmena z Arialu na Calibri.

 

Nastavte typ papiera pred tlačou

Vaša tlačiareň Vám ponúka množstvo prednastavení pre typy papiera. Než začnete tlačiť, uistite sa, že ste vybrali ten najvhodnejší, keďže Vám bude ovplyvňovať množstvo spotrebovaného atramentu. Napr. bežná A4ka je väčším absorbentom než fotografický papier, kde sa farba usádza len v hornej vrstve. Výberom vhodného typu papiera neušetríte len atrament, ale ovplyvníte aj vizuálnu kvalitu tlače.

 

Nastavte si „Black & White“ mód

Ak tlačíte na farebnej tlačiarni len čiernobiele dokumenty, bolo by dobré nastaviť aj tlačový mód na „b&w“, pretože pri farebnom móde sa tlačiareň snaží dosiahnuť top čiernu aj za použitia farebných pigmentov. Načo ju zbytočne trápiť, keď máte k dispozícii čierny cartridge.

 

Objednajte si tonery u nás

Nakupujte náhradné náplne z osvedčených zdrojov, na trhu pôsobí množstvo predajcov, je ťažké sa v nich zorientovať. Naša firma ponúka len prémiové kompatibilné tonerové kazety v TOP kvalite za veľmi prijateľné ceny. Naše dlhoročné servisné skúsenosti a možnosti overovania si kvalitu tonerov „priamo v teréne“ sú nezanedbateľným faktorom.

 

PrintMaster.sk

5 najpopulárnejších techník pre tlač vizitiek

23.10.2018

Uvažujete o nových vizitkách, ale neviete si vybrať z množstva ponúkaných alternatív? Radi by sme Vám uľahčili proces výberu a predstavili 5 najčastejšie používaných techník výroby vizitiek. Váš návrh sa tak môže lepšie prispôsobiť Vášmu obchodnému štýlu a stále vyzerať vysoko profesionálne. Laserové vyrezávanie Táto technika sa v [...]

Print Marketing je stále živý

12.10.2018

Print Marketing v digitálnom veku V súčasnosti už viete nájsť všetko online. Časopisy, noviny, dokonca aj knihy, všetko prechádza do digitálnej podoby. Ako je potom možné, že je print-marketing stále živý? Obzvlášť keď predstavitelia marketingového odvetvia hlásajú „print je mŕtvy“. Napriek tomu je ale evidentné že tlač si drží svoje pozície aj v [...]

Ako eliminovať zasekávania papiera počas tlače

03.10.2018

Jeden s klasických bolehlavov súvisiacich s tlačením papiera je jeho občasné zasekávanie sa. Papier počas procesu tlačenia prechádza sústavou valcov, túto trajektóriu pohybu nazývame jednoducho dráha papiera. Používaním tlačiarne dochádza k opotrebovaniu jednotlivých dielov, vnútornému znečisteniu od pôsobenia šmykových napätí, znečisteniu z exteriéru [...]

Francúzsko, hasiči, požiar

V Maďarsku zomrela jedna osoba pri požiari v domove dôchodcov

28.03.2024 11:17

Pravdepodobnou príčinou požiaru bolo fajčenie v posteli, vyšetrovanie však ešte prebieha.

Illinois, police

Útok nožom v Illinoise si vyžiadal štyroch mŕtvych a päť zranených

28.03.2024 10:46

Podozrivého muža policajti zadržali. Motív útoku nebol bezprostredne známy.

Baltimore most loď nákladná

Po zrútení mosta v Baltimore našli telá dvoch zo šiestich nezvestných osôb

28.03.2024 10:12

Obrovská nákladná loď, ktorú nebolo možné ovládať a následne narazila do mosta, absolvovala predtým v miestnom prístave „bežnú údržbu motora“.

printmaster

Autorizovaný servis tlačiarní, predajca tonerov. Košice.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 28
Celková čítanosť: 118772x
Priemerná čítanosť článkov: 4242x

Autor blogu

Kategórie