Založ si blog

Ako správne nainštalovať bezdrôtovú tlačiareň

Bezdrôtové tlačiarne sa stávajú čoraz viac populárnejšie. Ich veľkou výhodou je možnosť zdieľania jedného zariadenia viacerými osobami, rodinou doma, kolegami v kancelárii; samozrejme užívatelia musia byť v dosahu jej Wi-Fi signálu.

Inštalácia väčšiny bezdrôtových tlačiarní prebieha bezproblémovo, obzvlášť keď si pozorne prečítame manuál a dôsledne nasledujeme inštalačnú procedúru. No ako pri inštalácii každého technologického zariadenia, aj pri tlačiarni sa môžu vyskytnúť nečakané komplikácie. Ak sa tak stane, máme tu pre Vás zopár tipov, ktoré by Vám mohli pomôcť.

 

Internet

Na inštaláciu a prevádzku tlačiarne a multifunkčného zariadenia v podstate internet potrebný nie je, len router, cez ktorý spolu komunikujú s počítačom, popr. tabletom, smartfónom apod. Čiže ďalším krokom začiatkom samotnej inštalácie bude uistenie sa, že máte k dispozícii nasledujúce dve prístupové informácie – SSID (názov siete) a heslo (ak je sieť chránená – čo by mala byť).

Na umiestnenie tlačiarne vyberte vhodné miesto – bezdrôtová sieť má určitý rádius dosahu, no niektoré objekty v ňom umiestnené, oslabujú signál. Hlavne väčšie kovové objekty, no aj príliš veľa zavretých dverí, alebo múrov na to má negatívny vplyv. Ak Váš signál bude príliš slabý, alebo prerušovaný, skúste umiestniť tlačiareň bližšie ku Wi-Fi routru a odstráňte interferenčné prekážky.

Je inštalácia automatická?

Množstvo tlačiarní má schopnosť spustiť si svoju vlastnú automatickú inštaláciu. Napríklad tlačiarne s LCD kontrolnými panelmi Vám umožnia nakonfigurovať Wi-Fi pripojenie priamo. Tieto tlačiarne detekujú dostupné siete vo svojom okruhu a Vy si spomedzi nich len jednoducho nájdete a vyberiete tu Vašu, ktorú následne potvrdíte heslom.

Nastavenie Firewallu

Počítačová a internetová bezpečnosť je síce veľmi dôležitá, no v niektorých prípadoch príliš prísneho nastavenia firewallu Vášho počítača, môže tento z preventívnych dôvodov zabrániť úspešnému pripojeniu k tlačiarni. Ak ste už čelili podobným problémom, skúste vypnúť firewall, či aj potom bude chyba pretrvávať. V prípade potvrdenia tejto príčiny – znížte bezpečnostnú úroveň nastavenia firewallu.

Kontrola bezpečnostného protokolu Wi-Fi

V závislosti od veku routra, Váš internetový bezpečnostný protokol by mohol byť buď WEP (Wireless Ethernet Protocol), alebo novšia verzia WPA (Wi-fi Protected Access). Novšia WPA je voči bezdrôtovej tlačiarni oveľa viac užívateľsky prístupná. Ak sa inštalačný softvér tlačiarne pýta na Váš typ bezdrôtového zabezpečenia, uistite sa, že mu poskytnete správne informácie, ktoré nájdete v dokumentácii ku routru.

 

PrintMaster.sk

 

Zdroj:

https://www.samsung.com

https://www.printernet.co.uk

https://www.tonergiant.co.uk

http://printhand.com

5 najpopulárnejších techník pre tlač vizitiek

23.10.2018

Uvažujete o nových vizitkách, ale neviete si vybrať z množstva ponúkaných alternatív? Radi by sme Vám uľahčili proces výberu a predstavili 5 najčastejšie používaných techník výroby vizitiek. Váš návrh sa tak môže lepšie prispôsobiť Vášmu obchodnému štýlu a stále vyzerať vysoko profesionálne. Laserové vyrezávanie Táto technika sa v [...]

Print Marketing je stále živý

12.10.2018

Print Marketing v digitálnom veku V súčasnosti už viete nájsť všetko online. Časopisy, noviny, dokonca aj knihy, všetko prechádza do digitálnej podoby. Ako je potom možné, že je print-marketing stále živý? Obzvlášť keď predstavitelia marketingového odvetvia hlásajú „print je mŕtvy“. Napriek tomu je ale evidentné že tlač si drží svoje pozície aj v [...]

Ako eliminovať zasekávania papiera počas tlače

03.10.2018

Jeden s klasických bolehlavov súvisiacich s tlačením papiera je jeho občasné zasekávanie sa. Papier počas procesu tlačenia prechádza sústavou valcov, túto trajektóriu pohybu nazývame jednoducho dráha papiera. Používaním tlačiarne dochádza k opotrebovaniu jednotlivých dielov, vnútornému znečisteniu od pôsobenia šmykových napätí, znečisteniu z exteriéru [...]

Polícia / Policajná páska / Policajné auto /

Hádka dvoch mužov v obci Dlhá nad Váhom sa skončila vraždou

25.04.2024 11:28

Motív a všetky okolnosti prípadu sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Český predseda vlády Petr Fiala.

Ďalší odchod z Fialovej vlády: končí ministerka pre vedu a výskum

25.04.2024 11:07

Ministerka pre vedu a výskum nemala vlastné ministerstvo, ale len úrad s niekoľkými zamestnancami.

France Moulin Rouge

Ostalo len LIN ROUGE. Vrtuľa legendárneho mlyna na streche parížskeho kabaretu sa zrútila

25.04.2024 09:29

Svetoznámy kabaret je jednou z tamojších najnavštevovanejších turistických atrakcií.

izrael, hamas, zbrane

Hamas zloží zbrane, ak vznikne palestínsky štát, povedal predstaviteľ hnutia

25.04.2024 09:16

Hnutie Hamas vládne od roku 2007 v Pásme Gazy.

printmaster

Autorizovaný servis tlačiarní, predajca tonerov. Košice.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 28
Celková čítanosť: 120196x
Priemerná čítanosť článkov: 4293x

Autor blogu

Kategórie