Založ si blog

Čo si všímať pri kúpe novej tlačiarne

Máte pocit že je už Vaša stará tlačiareň v koncoch? Často sa v nej zasekáva papier, zobrazuje chybové hlášky a kvalita tlače už nie čo bývala? Ak uvažujete, že je najvyšší čas nahradiť ju novou, máme pre Vás pár tipov, ktoré by pri výbere nového zariadenia mohli pomôcť.

 

Aký typ tlačiarne potrebujete?

Prv, ešte pred výberom samotnej tlačiarne, by ste si mali identifikovať Vaše tlačové potreby, načo budete tlačiareň používať /áno, samozrejme že na tlač…/. Aká je frekvencia používania, sumárny ročný výtlak, aký je tlačový nosič, aké farby pri tlači používate, apod. Tieto a podobné otázky majú vplyv na výber značky a modelu, keďže ich odpoveď definuje funkcionalitu, ktorú potrebujete.

Základné používateľské skupiny by sme mohli kategorizovať nasledovne. Viete do ktorej spadáte?

 

  • Domáce použitie – bežné listy, domáce úlohy, školské projekty detí, príležitostne aj rodinné foto
  • Tlač fotografií – všetko od plnofarebných fotografií, po obrázkové bulletiny
  • Malá firma – kancelárske dokumenty a listy v rozumnej miere
  • Väčšia firma – ťažké pracovné nasadenie tlačiarne, všetky typy dokumentov, zdieľanie viacerými pracovníkmi

 

Domáce použitie

Ak hľadáme najvhodnejšiu domácu tlačiareň, odporúčali by sme separátny cartridgový systém. Tzn. tlačiareň má jednotlivé farby (azúrová, purpurová, žltá, čierna) v separátnych atramentových / tonerových cartridgoch. Väčšina značiek má v ponuke tento systém, ktorý znamená nižšie náklady na tlač. Užívateľovi stačí vymeniť len konkrétny prázdny cartridge a nie celú trojfarebnú tlačovú hlavu.

Za úvahu stojí aj menšia multifunkčka. Štandard scannera a kopírky na multifunkčných zariadeniach v nižších cenových reláciách sa výrazne posunul. Dalo by sa pri nich dokonca uvažovať aj o doplnkových funkciách, ako obojstranná tlač, Wi-Fi pripojenie, popr. Airprint.

 

Tlačiareň na fotografie

Ak hľadáte zariadenie na tlač kvalitných fotografií, potrebovali by ste tlačiareň s ponukou cartridgov širšou než klasická konfigurácia CMYK (azúrová, purpurová, žltá, čierna). Pokročilosť technológií v oblasti fotografických tlačiarní už poskytuje komplexnejšie farebné spektrum náplní, vďaka ktorým vyzerajú fotografie o dosť krajšie než vytlačené z predchádzajúcich technológií.

 

Malá firma

Vo všeobecnosti, požiadavky na tlačiareň do malej firmy sa nebudú príliš odlišovať od tých na tlačiareň do domácnosti. Mala by mať hlavne nízku cenu a vysoký výkon. Do prostredia kancelárie sa najlepšie hodí multifunkčné zariadenie, ktoré sa postará o všetky požiadavky pracovníkov, či už tlač dokumentov, ich kopírovanie, alebo scanovanie.

Tip: pri kúpe porovnávajte rýchlosť tlačenia a náklady na jednu vytlačenú stranu.

 

Väčšia firma

Jednoznačnou voľbou pre väčšiu firmu je farebná laserovka. Kvalitná laserovka ponúkajúca skutočne rýchlu tlač a nízke náklady na jednu vytlačenú stranu už ani nemusí byť taká drahá. Na trhu sa pohybujú už od 200EUR.

Ak rozpočet firmy dovoľuje ísť aj do vyšších cenových relácií, potom odporúčame multifunkčné zariadenie, ktoré výrazne zefektívni prácu s dokumentmi.

 

 

 

PrintMaster

https://printmaster.sk

 

Zdroj:

http://support.brother.com

http://www.office.xerox.com

https://www.lexmark.com

https://www.printernet.co.uk

 

5 najpopulárnejších techník pre tlač vizitiek

23.10.2018

Uvažujete o nových vizitkách, ale neviete si vybrať z množstva ponúkaných alternatív? Radi by sme Vám uľahčili proces výberu a predstavili 5 najčastejšie používaných techník výroby vizitiek. Váš návrh sa tak môže lepšie prispôsobiť Vášmu obchodnému štýlu a stále vyzerať vysoko profesionálne. Laserové vyrezávanie Táto technika sa v [...]

Print Marketing je stále živý

12.10.2018

Print Marketing v digitálnom veku V súčasnosti už viete nájsť všetko online. Časopisy, noviny, dokonca aj knihy, všetko prechádza do digitálnej podoby. Ako je potom možné, že je print-marketing stále živý? Obzvlášť keď predstavitelia marketingového odvetvia hlásajú „print je mŕtvy“. Napriek tomu je ale evidentné že tlač si drží svoje pozície aj v [...]

Ako eliminovať zasekávania papiera počas tlače

03.10.2018

Jeden s klasických bolehlavov súvisiacich s tlačením papiera je jeho občasné zasekávanie sa. Papier počas procesu tlačenia prechádza sústavou valcov, túto trajektóriu pohybu nazývame jednoducho dráha papiera. Používaním tlačiarne dochádza k opotrebovaniu jednotlivých dielov, vnútornému znečisteniu od pôsobenia šmykových napätí, znečisteniu z exteriéru [...]

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

Ukrajina

Ukrajina aj Izrael. Zvládla by EÚ dve vojny?

19.04.2024 06:00

Pre Ukrajinu hľadajú protivzdušnú obranu, na Blízkom východe chcú zabrániť stupňovaniu napätia. Na tom sa zhodli lídri krajín EÚ.

printmaster

Autorizovaný servis tlačiarní, predajca tonerov. Košice.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 28
Celková čítanosť: 119850x
Priemerná čítanosť článkov: 4280x

Autor blogu

Kategórie